
Producent
-
A-Ti Information (1)
-
Aetos (1)
-
AWM (1)
-
Bellona (1)
-
Bernardinum (1)
-
Białe Pióro (1)
-
BOSZ (1)
-
Burda (1)
-
Copernicus Center Press (1)
-
Czelej (1)
-
Delta (1)
-
Difin (1)
-
Dragon (2)
-
Esprit (15)
-
Esteri (1)
-
Feeria (2)
-
Fraszka Edukacyjna (1)
-
Fronda (1)
-
Graf-ika (1)
-
Harmonia (3)
-
Iskry (3)
-
K.E. Liber (1)
-
Laurum (1)
-
Liber (1)
-
Michalineum (1)
-
Nasza Księgarnia (1)
-
Państwowy Instytut Wydawniczy (1)
-
PAX (1)
-
Poligraf (1)
-
Prohibita (1)
-
Publicat (1)
-
Rafael (1)
-
Read Me (1)
-
Region (1)
-
Rytm (1)
-
Silva Rerum (1)
-
UMCS, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej (1)
-
Vital (2)
-
Volumina (8)
-
WAM (2)
-
Wydawnictwo "W drodze" (1)
-
Wydawnictwo AA (1)
-
Wydawnictwo Adam Marszałek (1)
-
Wydawnictwo Gaj (2)
-
Wydawnictwo Kobiece (1)
-
Wydawnictwo KONTEKST (2)
-
Wydawnictwo Lekarskie PZWL (1)
-
Wydawnictwo M (3)
-
Wydawnictwo Naukowe PWN (1)
-
Wydawnictwo Św. Wojciech (2)
-
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego (5)
-
Wydawnictwo W drodze (2)
-
Znak (1)
-
Zwierciadło (2)
-
Zysk i S-ka (2)
366 obiadów - znakomita kuchnia krakowska - Maria Gruszecka (reprint książki z 1895 r.)

366 obiadów – znakomita kuchnia krakowska to bardzo popularna książka, wielokrotnie uzupełniana i wznawiana. Zawiera przepisy bardzo proste i niedrogie „dla średniego stanu mieszczańskiego i urzędniczego”. Gruszecka napisała ją po wydaniu Ilustrowanego kucharza krakowskiego, który cieszył się (i cieszy nadal) ogromnym zainteresowaniem ze strony czytelników. Książka ta zawiera, jak i poprzednie, rozdział poświęcony prowadzeniu domu i radzenia sobie z przeróżnymi problemami – molami, praniem koronek czu bólem zębów. Nowością jest natomiast wstęp mówiący czym kierować się przy wyborze artykułów spożywczych, jak rozpoznać podrabiane produkty oraz jak utrzymać kuchnię i naczynia w czystości. Każdy większy rozdział zaczyna się ogólnym wstępem, w którym opisane są rady na przykład na temat wyboru i sposobu krojenia mięsa, czasu gotowania ryb i rozpoznania ich świeżości.
Dostępność: brak towaru
ABC kosmetyki naturalnej. Tom I Owoce - Magdalena Przybylak-Zdanowicz

Wszystkie zaproponowane w poradniku przepisy są proste i szybkie - można je przygotować z łatwo dostępnych składników. W I tomie „ABC kosmetyki naturalnej” prezentujemy naturalne, domowe kosmetyki z ponad 30 gatunków owoców od arbuza, awokado i banana począwszy na truskawkach, winogronach i wiśniach skończywszy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
ABC kosmetyki naturalnej. Tom II Warzywa - Magdalena Przybylak-Zdanowicz

Wykorzystując naturalne metody w kosmetyce domowej można zaradzić takim dolegliwościom jak: wysuszona, zwiotczała skóra, zmarszczki, piegi, przebarwienia, wypryski, trądzik, sińce pod oczami, przetłuszczające się, słabe, kruche, rozdwajające się włosy, szorstkie dłonie, obrzęki i wiele innych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Alkoholizm. I grzech, i choroba, i... - Osiatyński Wiktor

Na początku lat 90. napisałem książkę na temat alkoholizmu, zatytułowaną "Grzech czy choroba?" Z biegiem lat dochodzę jednak do wniosku, że alkoholizm jest czymś więcej niż chorobą i że o nim można także mówić w kategoriach grzechu. Ale ani pojęcie grzechu, ani koncepcja choroby nie oddają w pełni jego istoty. Doświadczenie uzależnienia i wyzdrowienia sugeruje, by raczej postrzegać alkoholizm w kategoriach braku pewnych ważnych umiejętności życiowych. Nie oznacza to, że każdy, kto nie ma takich umiejętności, musi się uzależnić. Ale każdy uzależniony umiejętności tych nie ma i musi je nabyć, jeśli chce zachować trzeźwość.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Anoreksja i bulimia psychiczna. Rozumienie i leczenie zaburzeń odżywiania się - red. Barbara Józefik

|
Dostępność: brak informacji
APTEKA. Dawna apteka kaszubska

Zbiór podstawowych informacji o ludowej wiedzy lekarskiej. Przedstawione domowe przepisy oparte na naturalnych składnikach, pomocnych przy wszelakich dolegliwościach.
Dostępność: brak informacji



