Smaki dwudziestolecia. Zwyczaje kulinarne, bale i bankiety - Maja Łozińska

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 69,90 zł 69.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Autor:  Maja Łozińska
Wydawnictwo:  Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2011
Oprawa: twarda
Liczba stron: 184
Format: 19.5x23.5cm
Numer ISBN: 9788301167493

 

Książka zabiera czytelników w podróż po międzywojennej Polsce, w której ważnym zmianom politycznym i gospodarczym towarzyszyły przeobrażenia w formach życia towarzyskiego i kulturze jedzenia.

Autorka, Maja Łozińska, w barwny sposób pisze o tych przemianach, pokazuje modne luksusowe restauracje, kawiarnie literackie i cukiernie, a także podmiejskie spelunki i wiejskie gospody. Opowiada o handlu artykułami spożywczymi, o sklepach kolonialnych i wiejskich jarmarkach, o codziennym stole i eleganckich przyjęciach, o słynnych smakoszach i o autorach kulinarnych przepisów.

Smakowitą opowieść ubarwiają fragmenty wspomnień, liczne anegdoty, a także ciekawe, wcześniej niepublikowane zdjęcia archiwalne oraz reprodukcje malarstwa.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl