Kuchnia powojenna. Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj oraz oszczędnych ciast domowych - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1929 r.)

Dostępność: brak towaru
Cena: 46,00 zł 46.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Graf-ika
Kod produktu: D081-34221

Opis

Autor:  Elżbieta Kiewnarska
Wydawnictwo:  Graf-ika
Rok wydania: 2019
Oprawa: twarda
Liczba stron: 140
Format: 14.5 x 20.0 cm
Numer ISBN: 978-83-65602-64-0

 

Przedstawiamy reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r., z 329 przepisami kuchni powojennej

Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki „drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji”. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej – a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna".

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl