Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun (wydanie drugie, rozszerzone)
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Autor: | Bartek Kieżun | |
Wydawnictwo: | Buchmann / GW Foksal | |
Rok wydania: | 2018 | |
Oprawa: | twarda | |
Liczba stron: | 304 | |
Format: | 21.0x27.0 cm | |
Numer ISBN: | 978-83-280-9698-1 |
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
Italia do zjedzenia jest wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.
„Moja książka jest efektem wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może też być przewodnikiem po różnych zakątkach Italii. Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje mają za sobą słynne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, by zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym dziedzictwem, mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim.”
Bartek Kieżun
Opinie o produkcie (0)
