Producent
Zbierz, przechowaj, zjedz - Johannes Wätterbäck, Theres Lundén
Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych roślin, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Zielone koktajle. 365 przepisów - praca zbiorowa
Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle.
Znajdziesz w niej 365 przepisów na kolorowe, pożywne i smaczne koktajle z owoców oraz warzyw.
Przekonasz się, że koktajle warto pić codziennie. Wystarczy kilka minut, by cieszyć się zdrowymi napojami, z których każdy to prawdziwa bomba witaminowa.
Inspiruj się przepisami i miksuj na zdrowie.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Zupy i sosy - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1929 r.)
Wznowienie oryginału z 1929 r., na temat przyrządzania zup i sosów. W broszurce znajdują się praktyczne rady i przepisy, jak przyrządzać najsmaczniejsze zupy mięsne, rybne, jarzynowe i inne, jak również wszelakie sosy- od słonych po słodkie. Książeczka zawiera 59 przepisów zup oraz 33 przepisów sosów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin