Kulinaria, książki kucharskie

Domowe kiszonki - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska (wyd. drugie)

Domowe kiszonki - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska (wyd. drugie)
Domowe kiszonki - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska (wyd. drugie)

Wraz z modą na zdrowie przyszła także moda na kiszonki. W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich niezwykłe zalety zdrowotne.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

41,90 zł

szt.

Kuchnia Iwaszkiewiczów. Przepisy i anegdoty - Maria Iwaszkiewicz

Kuchnia Iwaszkiewiczów. Przepisy i anegdoty - Maria Iwaszkiewicz
Kuchnia Iwaszkiewiczów. Przepisy i anegdoty - Maria Iwaszkiewicz

Maria Iwaszkiewicz, córka Anny i Jarosława, kronikarka polskiej kultury jedzenia. W czasach siermiężnej PRL-owskiej rzeczywistości przypominała, jak jadano przed wojną, ratowała od zapomnienia dawne przepisy, barwnie opowiadała o życiu na Stawisku. Jej książki to dzisiaj kulinarne białe kruki.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

41,50 zł

szt.

Pani od obiadów. Lucyna Ćwierczakiewiczowa. Historia życia - Marta Sztokfisz

Pani od obiadów. Lucyna Ćwierczakiewiczowa. Historia życia - Marta Sztokfisz
Pani od obiadów. Lucyna Ćwierczakiewiczowa. Historia życia - Marta Sztokfisz

Poznajcie polską Julię Child! Trzęsła warszawską socjetą końca XIX wieku. Bywała na salonach, nadawała ton dyskusjom i balom. Żadna inna kobieta w Królestwie Polskim nie odniosła takiego sukcesu jak Lucyna Ćwierczakiewiczowa.

Teraz Lucyna Ćwierczakiewiczowa i Warszawa końca XIX wieku ożywają na nowo na kartach frapującej biografii spisanej przez znaną dziennikarkę, Martę Sztokfisz. Tę książkę czyta się jak doskonałą powieść!

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

41,00 zł

szt.

Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające - Robert Winckiewicz

Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające - Robert Winckiewicz
Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające - Robert Winckiewicz

Druga część bestsellerowej książki Roberta Winckiewicza to wspaniałe pomysły na wędliny, smarówki i rozmaite dodatki domowego wyrobu.

Dostępność: brak towaru

Cena:

39,90 zł

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej - Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej - Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej - Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski

Kapłony i szczeżuje to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej.

Kuchnia polska, którą znamy, to twór stosunkowo nowy. Więc gdy szefowie kuchni prześcigają się w poszukiwaniu czegoś jeszcze bardziej zaskakującego, możemy sięgnąć do zapomnianej przeszłości. Możemy – „ku pokrzepieniu serc” – przypomnieć sobie oszołamiającą karierę znanego kiedyś w całej Europie „szczupaka po polsku”. Możemy cofnąć się do czasów, gdy „barszcz” oznaczał zupę z barszczu, gdy pasternak albo rzepa nie były tylko słowami ze staroświeckich przysłów, gdy kucharze i smakosze wiedzieli, jak się przyrządza żółtonosy czy sielankę. Do tej, zdawałoby się, przebrzmiałej, a jednak fascynującej wiedzy możemy sięgać także ku pokrzepieniu żołądków.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

38,50 zł

szt.

Kuchnia Wielkopolska. Potrawy tradycyjne - Barbara Jakimowicz-Klein

Kuchnia Wielkopolska. Potrawy tradycyjne - Barbara Jakimowicz-Klein
Kuchnia Wielkopolska. Potrawy tradycyjne - Barbara Jakimowicz-Klein

Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak - to dobrze trafiliście. Książka ta w przystępny sposób przybliża jedną z ciekawszych kuchni w Polsce - kuchnię wielkopolską.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

37,50 zł

szt.

Kuchnia śląska - Marek Szołtysek

Kuchnia śląska - Marek Szołtysek
Kuchnia śląska - Marek Szołtysek

W książce znajdziesz opis bogatej tradycji śląskiego stołu

To oryginalna książka kucharska, gdzie przepisy pełne są zdjęć każdego etapu przyrządzania potrawy. Przeczytasz tutaj o śląskich serwetach, biksach, głodzie, świniobiciu, kropelniczce, świyncelniku, szpajzie, siemieniotce, kołoczu, dzikim szałocie, ciaper-kapuście, fazanie w galotach, no i oczywiście o śląskich kluskach, modryj kapuście, roladach...

Dostępność: brak towaru

Cena:

37,50 zł

Zielone koktajle. 365 przepisów - praca zbiorowa

Zielone koktajle. 365 przepisów - praca zbiorowa
Zielone koktajle. 365 przepisów - praca zbiorowa

Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle.

Znajdziesz w niej 365 przepisów na kolorowe, pożywne i smaczne koktajle z owoców oraz warzyw.

Przekonasz się, że koktajle warto pić codziennie. Wystarczy kilka minut, by cieszyć się zdrowymi napojami, z których każdy to prawdziwa bomba witaminowa.

Inspiruj się przepisami i miksuj na zdrowie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

35,50 zł

szt.

Przetwory z domowego ogródka

Przetwory z domowego ogródka
Przetwory z domowego ogródka

200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

34,90 zł

szt.

366 obiadów. Praktyczna książka kucharska - Maria Gruszecka (reprint wydania z 1930 r.)

366 obiadów. Praktyczna książka kucharska - Maria Gruszecka (reprint wydania z 1930 r.)
366 obiadów. Praktyczna książka kucharska - Maria Gruszecka (reprint wydania z 1930 r.)

366 obiadów książka kucharska z początku XX wieku napisana przez autorkę Kucharza krakowskiego - Marię Gruszecką. Zawiera wypróbowane przepisy smacznych i zdrowych potraw, ciast, kremów, konfitur, soków, likierów oraz praktycznych porad wraz z dyspozycjami obiadów na każdy dzień roku.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

33,90 zł

szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
Sonda
Przy zakupie książki kieruję się przede wszystkim:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl