Kulinaria, książki kucharskie

Kuchnia na plebanii. 200 tradycyjnych przepisów księżowskich gospodyń - Łukasz Modelski

Kuchnia na plebanii. 200 tradycyjnych przepisów księżowskich gospodyń - Łukasz Modelski
Kuchnia na plebanii. 200 tradycyjnych przepisów księżowskich gospodyń - Łukasz Modelski

Kuchnia na plebanii doskonale wpisuje się w trend „powrotu do tradycji” – zarówno pod względem kulinarnym, jak i kulturowym. To mieszanka dawnych obyczajów, anegdoty, slow-foodu ze szczyptą nowoczesności. Książka, która z łatwością zaspokoi zarówno ciekawość, jak i podniebienie – także to świeckie.

Dostępność: brak towaru

Cena:

33,00 zł

Kucharz Wielkopolski. Przepisy z Poznania i okolicy - Maria Śleżańska

Kucharz Wielkopolski. Przepisy z Poznania i okolicy - Maria Śleżańska
Kucharz Wielkopolski. Przepisy z Poznania i okolicy - Maria Śleżańska

Praktyczne przepisy z Poznania i okolic.

Dowiesz się, jak gotować jak prawdziwa gospodyni z Pyrlandii. Chociaż do ugotowania nie tylko ziemniaki.

Dostępność: brak towaru

Cena:

31,80 zł

Tradycyjne wędzenie - wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, baraniny, dziczyzny, drobiu, ryb i serów - Eleonora Trojan, Julian Piotrowski

Tradycyjne wędzenie - wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, baraniny, dziczyzny, drobiu, ryb i serów - Eleonora Trojan, Julian Piotrowski
Tradycyjne wędzenie - wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, baraniny, dziczyzny, drobiu, ryb i serów - Eleonora Trojan, Julian Piotrowski

Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z dokładnymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia, prawidłową budowę wędzarni, właściwości różnych rodzajów drewna do wędzenia oraz sprawdzone receptury.

Dostępność: brak towaru

Cena:

29,90 zł

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne - Andrzej Fiedoruk

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne - Andrzej Fiedoruk
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne - Andrzej Fiedoruk

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.

Dostępność: brak towaru

Cena:

27,50 zł

Tradycyjna kuchnia kaszubska

Tradycyjna kuchnia kaszubska
Tradycyjna kuchnia kaszubska

Format:  170 x 240 mm
Objętość: 64 str
Oprawa:  Twarda
Wydanie: Gdynia 2010
ISBN: 978-83-7591-131-2

 

Eleganckie wydanie w twardej oprawie kaszubskich przepisów kulinarnych z wygodną tasiemką do zaznaczania stron.

 

Dostępność: brak informacji

Wysyłka w: 4 dni

Cena:

18,00 zł

szt.

Domowe wędliny. Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1928 r.)

Domowe wędliny. Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1928 r.)
Domowe wędliny. Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1928 r.)

Domowe wędliny. Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa. 40 staropolskich przepisów na różne sposoby przygotowywania wędlin i wszelakich mięs. Są tu porady, jak zrobić domowej roboty szynki, kiełbasy, salcesony, balerony, kiszki pasztetowe, a także wędzone kaczki, gęsinę i oczywiście smalec i serdelki. Wszystkie przepisy opisane prosto i przystępnie.

Dostępność: brak towaru

Cena:

18,00 zł

Zupy i sosy - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1929 r.)

Zupy i sosy - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1929 r.)
Zupy i sosy - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1929 r.)

Wznowienie oryginału z 1929 r., na temat przyrządzania zup i sosów. W broszurce znajdują się praktyczne rady i przepisy, jak przyrządzać najsmaczniejsze zupy mięsne, rybne, jarzynowe i inne, jak również wszelakie sosy- od słonych po słodkie. Książeczka zawiera 59 przepisów zup oraz 33 przepisów sosów.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

18,00 zł

szt.

Potrawy z kasz i mąki - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1931 r.)

Potrawy z kasz i mąki - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1931 r.)
Potrawy z kasz i mąki - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1931 r.)

Reprint broszurki z 1931 roku, zawierający przepisy na dania mączne ( np. klusków, pierogów, makarony), potraw z różnych kasz polskich i zagranicznych oraz ryżu.

Jak pisze sama autorka "zstępując z wyżyn poezji do nizin prozy życia codziennego, należy kaszę wprowadzić do jadłospisów dzieci, osób starszych i o słabszem trawieniu, gdyż jest nie tylko nadzwyczaj pożywna, łatwostrawna, lecz, odpowiednio przyrządzona, również bardzo smaczna."

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

18,00 zł

szt.

Pieczywo domowe - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1928 r.)

Pieczywo domowe - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1928 r.)
Pieczywo domowe - Elżbieta Kiewnarska (reprint wydania z 1928 r.)

Reprint oryginału wydanego w 1928 roku. Ponad 100 prostych, tradycyjnych przepisów na domowe wypieki: chleba (jasnego i ciemnego), bułek i słodkich rozmaitości. Wydanie broszurowe.

Znajdują się tu przepisy na m.in. chleb, chleb żytni, razowy; chleb z kartoflami, chleb na serwatce, suchary żytnie, postne, bułki postne, bułki postne na oliwie, bułki bez jaj i masła, bułki parzone, bez jaj i masła, bułki wiejskie, codzienne, strucle maślane, strucle orzechowe, rogaliki, sucharki, obwarzanki, baby, rurki z kremem i wiele, wiele innych.

Dostępność: brak towaru

Cena:

18,00 zł

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
Sonda
Przy zakupie książki kieruję się przede wszystkim:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl