Domowa Kuchnia. Skarbczyk kulinarny potraw mięsnych, jarskich, ciast, marynat i ważniejszych sekretów gospodarskich - Gniewkowska Alina (reprint wydania z 1917 r.)

Domowa Kuchnia. Skarbczyk kulinarny potraw mięsnych, jarskich, ciast, marynat i ważniejszych sekretów gospodarskich - Gniewkowska Alina (reprint wydania z 1917 r.)
Domowa Kuchnia. Skarbczyk kulinarny potraw mięsnych, jarskich, ciast, marynat i ważniejszych sekretów gospodarskich - Gniewkowska Alina (reprint wydania z 1917 r.)

Reprint na podstawie oryginału z roku 1917. Reprint, który pomimo upływu lat nie stracił na aktualności. Prawdziwy skarbiec potraw mięsnych, rybnych, jarskich, ciast, marynat, i porad kuchennych. Doskonała polska kuchnia domowa.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 65,00 zł
szt.

Ilustrowany Kucharz Krakowski - Marya Gruszecka

Ilustrowany Kucharz Krakowski - Marya Gruszecka
Ilustrowany Kucharz Krakowski - Marya Gruszecka

Książka zawiera ponad 1300 przepisów, wśród nich zupy, pieczenie, sosy, ciasta i torty, dodatkowo autorka załączyła dodatek na temat prowadzenia domu, zbiór tzw. babcinych dobrych rad, dotyczących prania tkanin, przechowywania żywności, czyszczenia metali, a także dbania o urodę. Marię Gruszecką zaliczyć można do nowej generacji autorek podręczników kulinarnych usiłujących wprowadzić do kuchni polskiej zdobycze nauki o higienie żywienia, zerwać ze szkodliwymi dla zdrowia przyzwyczajeniami i z kuchennym konserwatyzmem.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 72,00 zł
szt.

Kucharz dobrze usposobiony. Spiżarnia dostatecznie i przezornie urządzona - Jan Szyttler (reprint wydania z 1830 r,)

Kucharz dobrze usposobiony. Spiżarnia dostatecznie i przezornie urządzona - Jan Szyttler (reprint wydania z 1830 r,)
Kucharz dobrze usposobiony. Spiżarnia dostatecznie i przezornie urządzona - Jan Szyttler (reprint wydania z 1830 r,)

Jan Szyttler - Kucharz na dworze Stanisława Augusta Poniatowskiego (pod kierownictwem sławnego kuchmistrza Paula Tremona). Czerpał inspiracje dla swoich przepisów zarówno z kuchni francuskiej, jak i polskiej, oraz w mniejszym stopniu litewskiej i białoruskiej. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 72,90 zł
szt.

Kucharz Doskonały - Wojciech Wielądko (reprint wydania z 1786 r.)

Kucharz Doskonały - Wojciech Wielądko (reprint wydania z 1786 r.)
Kucharz Doskonały - Wojciech Wielądko (reprint wydania z 1786 r.)

Autor swoje dzieło podzielił na dwie części. W pierwszej części zawarł przepisy na zupy, dania z wołowiny, skopowiny (skop - kastrowany baran), cielęciny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu i dziczyzny. Część druga zawiera przepisy na różnego rodzaju ryby morskie i rzeczne, jarzyny, potrawy z jaj, masło, ser i mleko, śmietany, naleśniki i pączki, pasztety i ciasta, zaprawy, pieczywo, sosy, komputy, konfitury, syropy i wódki.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 73,90 zł
szt.

Kuchnia myśliwska - Jan Szyttler (reprint wydania z 1845 r.)

Kuchnia myśliwska - Jan Szyttler (reprint wydania z 1845 r.)
Kuchnia myśliwska - Jan Szyttler (reprint wydania z 1845 r.)

Reprint oryginału wydanego w 1845 r. Praktyczny podręcznik kulinarny dla amatorów łowów i ich kuchmistrzów; zbiór niepowtarzalnych receptur i przepisów; poradnik, jak przygotować się do łowów i jak skonstruować przenośny kominek; przewodnik po łownej zwierzynie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 63,50 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
Promocje
Mój ojciec. Wspomnienia - Zofia Pilecka-Optułowicz
Mój ojciec. Wspomnienia - Zofia Pilecka-Optułowicz
42,00 zł 35,00 zł
szt.
Lectio divina komplet 1-17 (oprawa twarda)
Lectio divina komplet 1-17 (oprawa twarda)
550,00 zł 495,00 zł
szt.
Sonda
Przy zakupie książki kieruję się przede wszystkim:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl