Kulinaria, książki kucharskie

Jerozolima. Książka kucharska - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi

Jerozolima. Książka kucharska - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi
Jerozolima. Książka kucharska - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi

Ale „Jerozolima” to nie tylko przepisy. Między proporcje i receptury wplecione są wspomnienia z dzieciństwa, gawędy o historii miasta i jego mieszkańców, przyprawione zabawnymi dywagacjami na temat „skromnego” bakłażana, wojen o hummus, a nawet kuchni gruzińskiej. To książka, którą można czytać do poduszki, nieporównywalna z żadną encyklopedią skarbnica wiedzy przekazanej tak lekko, jak lekko smakuje żydowska (albo arabska) siekana sałatka w upalny letni wieczór na ulicach Jerozolimy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

71,00 zł

szt.

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne - Andrzej Fiedoruk

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne - Andrzej Fiedoruk
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne - Andrzej Fiedoruk

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.

Dostępność: brak towaru

Cena:

27,50 zł

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
Sonda
Przy zakupie książki kieruję się przede wszystkim:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl