Kulinaria, książki kucharskie

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej - Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej - Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej - Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski

Kapłony i szczeżuje to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej.

Kuchnia polska, którą znamy, to twór stosunkowo nowy. Więc gdy szefowie kuchni prześcigają się w poszukiwaniu czegoś jeszcze bardziej zaskakującego, możemy sięgnąć do zapomnianej przeszłości. Możemy – „ku pokrzepieniu serc” – przypomnieć sobie oszołamiającą karierę znanego kiedyś w całej Europie „szczupaka po polsku”. Możemy cofnąć się do czasów, gdy „barszcz” oznaczał zupę z barszczu, gdy pasternak albo rzepa nie były tylko słowami ze staroświeckich przysłów, gdy kucharze i smakosze wiedzieli, jak się przyrządza żółtonosy czy sielankę. Do tej, zdawałoby się, przebrzmiałej, a jednak fascynującej wiedzy możemy sięgać także ku pokrzepieniu żołądków.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

38,50 zł

szt.

Tradycyjna kuchnia kaszubska

Tradycyjna kuchnia kaszubska
Tradycyjna kuchnia kaszubska

Format:  170 x 240 mm
Objętość: 64 str
Oprawa:  Twarda
Wydanie: Gdynia 2010
ISBN: 978-83-7591-131-2

 

Eleganckie wydanie w twardej oprawie kaszubskich przepisów kulinarnych z wygodną tasiemką do zaznaczania stron.

 

Dostępność: brak informacji

Wysyłka w: 4 dni

Cena:

18,00 zł

szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
Sonda
Przy zakupie książki kieruję się przede wszystkim:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl