Historia naturalna i moralna jedzenia - Maguelonne Toussaint-Samat

Historia naturalna i moralna jedzenia - Maguelonne Toussaint-Samat
Historia naturalna i moralna jedzenia - Maguelonne Toussaint-Samat

Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity.  Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z „moralną” historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.

Dostępność: brak towaru

Cena: 49,50 zł
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
Promocje
Sonda
Przy zakupie książki kieruję się przede wszystkim:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl