Producent
- ABC (1)
- Astrum (2)
- Bernardinum (1)
- Buchmann (2)
- Czarne (1)
- Dom Wydawniczy PWN (2)
- Esprit (1)
- Esteri (1)
- Filo (1)
- Graf-ika (22)
- Hanami (1)
- Jedność (2)
- Księży Młyn (1)
- Muza (1)
- Olesiejuk (1)
- Pascal (1)
- Prószyński (2)
- Publicat (1)
- Region (1)
- Ridero (1)
- Sowa (1)
- Wydawnictwo AA (2)
- Wydawnictwo Literackie (2)
- Wydawnictwo RM (1)
- Wysoki Zamek (1)
- Zeta Ars (1)
- Znak (3)
- Zwierciadło (1)
- Zysk i S-ka (1)
Jerozolima. Książka kucharska - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi
Ale „Jerozolima” to nie tylko przepisy. Między proporcje i receptury wplecione są wspomnienia z dzieciństwa, gawędy o historii miasta i jego mieszkańców, przyprawione zabawnymi dywagacjami na temat „skromnego” bakłażana, wojen o hummus, a nawet kuchni gruzińskiej. To książka, którą można czytać do poduszki, nieporównywalna z żadną encyklopedią skarbnica wiedzy przekazanej tak lekko, jak lekko smakuje żydowska (albo arabska) siekana sałatka w upalny letni wieczór na ulicach Jerozolimy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Kuchnia wielkopolska. Potrawy tradycyjne - Barbara Jakimowicz-Klein
Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak, to dobrze trafiliście. W książce znalazły się przepisy zarówno na potrawy codzienne, jak i te przygotowane z okazji świąt i ważnych uroczystości. Są to przede wszystkim przepisy na potrawy charakterystyczne dla tradycyjnej kuchni wielkopolskiej. Niektóre, szczególnie interesujące receptury, pochodzą bezpośrednio ze starych ksiąg kucharskich, z zachowaniem oryginalnej pisowni i gwarowych określeń, zachęcając tym Państwa do kontynuowania tradycji kuchni wielkopolskiej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Kuchnia Wielkopolska. Potrawy tradycyjne - Barbara Jakimowicz-Klein
Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak - to dobrze trafiliście. Książka ta w przystępny sposób przybliża jedną z ciekawszych kuchni w Polsce - kuchnię wielkopolską.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin