Producent
- ABC (1)
- Astrum (2)
- Bernardinum (1)
- Buchmann (2)
- Czarne (1)
- Dom Wydawniczy PWN (2)
- Esprit (1)
- Esteri (1)
- Filo (1)
- Graf-ika (22)
- Hanami (1)
- Jedność (2)
- Księży Młyn (1)
- Muza (1)
- Olesiejuk (1)
- Pascal (1)
- Prószyński (2)
- Publicat (1)
- Region (1)
- Ridero (1)
- Sowa (1)
- Wydawnictwo AA (2)
- Wydawnictwo Literackie (2)
- Wydawnictwo RM (1)
- Wysoki Zamek (1)
- Zeta Ars (1)
- Znak (3)
- Zwierciadło (1)
- Zysk i S-ka (1)
Kuchnia na plebanii. 200 tradycyjnych przepisów księżowskich gospodyń - Łukasz Modelski
Kuchnia na plebanii doskonale wpisuje się w trend „powrotu do tradycji” – zarówno pod względem kulinarnym, jak i kulturowym. To mieszanka dawnych obyczajów, anegdoty, slow-foodu ze szczyptą nowoczesności. Książka, która z łatwością zaspokoi zarówno ciekawość, jak i podniebienie – także to świeckie.
Dostępność: brak towaru
33,00 zł
Pani od obiadów. Lucyna Ćwierczakiewiczowa. Historia życia - Marta Sztokfisz
Poznajcie polską Julię Child! Trzęsła warszawską socjetą końca XIX wieku. Bywała na salonach, nadawała ton dyskusjom i balom. Żadna inna kobieta w Królestwie Polskim nie odniosła takiego sukcesu jak Lucyna Ćwierczakiewiczowa.
Teraz Lucyna Ćwierczakiewiczowa i Warszawa końca XIX wieku ożywają na nowo na kartach frapującej biografii spisanej przez znaną dziennikarkę, Martę Sztokfisz. Tę książkę czyta się jak doskonałą powieść!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Polak NieNażarty. Kawał opowieści o polskich kulinariach i garść przepisow - Gosia Molska
Z podróży po Polsce i świecie często przywozimy wspomnienia potraw. Smakujemy doskonałe dania, których nigdy wcześniej nie mieliśmy okazji poznać. Chwalimy też często kuchnię obcych krajów, nie znając własnych kulinarnych tradycji.
Książka autorstwa Gosi Molskiej to nowoczesne i atrakcyjne kompendium polskiej kuchni wzbogacone o kilkadziesiąt sprawdzonych przepisów.
Autorka obszernie (choć z przymrużeniem oka) przybliża w niej, m.in. kuchnię mniejszości narodowych oraz regionalne produkty, opowiada o polskich kultowych słodyczach i najsłynniejszych bazarach. Znalazły się tu również ciekawostki o historii polskiej kuchni, kulinarne anegdoty, felietony o niezwykłych ludziach tworzących smakowite polskie specjały, rozmowy z szefami kuchni i kulinarnymi gwiazdami. W książce nie brakuje też rozrywki, która będzie pretekstem do zabawy dla całej rodziny, jak krzyżówka, kulinarny quiz oraz gra planszowa.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni