Kulinaria, książki kucharskie

Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun (wydanie drugie, rozszerzone)

Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun (wydanie drugie, rozszerzone)
Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun (wydanie drugie, rozszerzone)

Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.

Italia do zjedzenia jest wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

85,00 zł

szt.

Mamuszka. Od Lwowa do Baku. Ponad 100 przepisów - Olja Hercules

Mamuszka. Od Lwowa do Baku. Ponad 100 przepisów - Olja Hercules
Mamuszka. Od Lwowa do Baku. Ponad 100 przepisów - Olja Hercules

Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2015!

Ponad 100 przepisów z różnych regionów Europy Wschodniej: od Baku po Morze Czarne, od Kijowa po Kazachstan.

Dostępność: brak towaru

Cena:

49,00 zł

Receptury klasztorne dla duszy i ciała - Jacek Kowalski

Receptury klasztorne dla duszy i ciała - Jacek Kowalski
Receptury klasztorne dla duszy i ciała - Jacek Kowalski

Starodawne receptury na potrawy popularne i najbardziej wyszukane: od dań mięsnych po sałatki, od win i nalewek po ciasta i desery!
Dania na każdą porę roku i dnia, na czas postu i czas świętowania, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Są tu także biesiadne pieśni i toasty, anegdota i gawęda historyczna, żart i prawdziwa lektura duchowa, ozdobiona perełkami sarmackiego humoru i pięknymi ilustracjami. A wszystko to w znakomitym opracowaniu Jacka Kowalskiego i Piotra Łysakowskiego.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

69,00 zł

szt.

Tradycyjne wędzenie - wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, baraniny, dziczyzny, drobiu, ryb i serów - Eleonora Trojan, Julian Piotrowski

Tradycyjne wędzenie - wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, baraniny, dziczyzny, drobiu, ryb i serów - Eleonora Trojan, Julian Piotrowski
Tradycyjne wędzenie - wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, baraniny, dziczyzny, drobiu, ryb i serów - Eleonora Trojan, Julian Piotrowski

Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z dokładnymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia, prawidłową budowę wędzarni, właściwości różnych rodzajów drewna do wędzenia oraz sprawdzone receptury.

Dostępność: brak towaru

Cena:

29,90 zł

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
Sonda
Przy zakupie książki kieruję się przede wszystkim:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl