Kulinaria, książki kucharskie

Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun (wydanie drugie, rozszerzone)

Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun (wydanie drugie, rozszerzone)
Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun (wydanie drugie, rozszerzone)

Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.

Italia do zjedzenia jest wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

85,00 zł

szt.

Kuchnia Iwaszkiewiczów. Przepisy i anegdoty - Maria Iwaszkiewicz

Kuchnia Iwaszkiewiczów. Przepisy i anegdoty - Maria Iwaszkiewicz
Kuchnia Iwaszkiewiczów. Przepisy i anegdoty - Maria Iwaszkiewicz

Maria Iwaszkiewicz, córka Anny i Jarosława, kronikarka polskiej kultury jedzenia. W czasach siermiężnej PRL-owskiej rzeczywistości przypominała, jak jadano przed wojną, ratowała od zapomnienia dawne przepisy, barwnie opowiadała o życiu na Stawisku. Jej książki to dzisiaj kulinarne białe kruki.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

41,50 zł

szt.

Mamuszka. Od Lwowa do Baku. Ponad 100 przepisów - Olja Hercules

Mamuszka. Od Lwowa do Baku. Ponad 100 przepisów - Olja Hercules
Mamuszka. Od Lwowa do Baku. Ponad 100 przepisów - Olja Hercules

Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2015!

Ponad 100 przepisów z różnych regionów Europy Wschodniej: od Baku po Morze Czarne, od Kijowa po Kazachstan.

Dostępność: brak towaru

Cena:

49,00 zł

Mąka i woda - Sabina Francuz

Mąka i woda - Sabina Francuz
Mąka i woda - Sabina Francuz

Naucz się krok po kroku przygotowywać doskonałe chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki. Ta książka udowadnia, że pyszny chleb może upiec każdy!

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

45,50 zł

szt.

Zbierz, przechowaj, zjedz - Johannes Wätterbäck, Theres Lundén

Zbierz, przechowaj, zjedz - Johannes Wätterbäck, Theres Lundén
Zbierz, przechowaj, zjedz - Johannes Wätterbäck, Theres Lundén

Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.

Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.

Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych roślin, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

46,00 zł

szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
Sonda
Przy zakupie książki kieruję się przede wszystkim:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl